Beszámoló a Karvezető Kurzusról a Behír oldalán

Forrás: Behír

Közös ének, közös hit – karvezető és kórustalálkozó zajlott Békéscsabán

2020. február 25. 15:05 | D. Nagy Bence

Tizenharmadik alkalommal adott otthont Békéscsaba a Határmenti Karvezető és Énekkari kurzusnak. A Körösvidéki Baptista Egyházkerület szervezésében zajló rendezvény ünnepi záró istentiszteletét vasárnap tartották a Csabagyöngyében.

Határon innen és túlról gyűltek össze kórusok és karvezetők a Csabagyöngye Kulturális Központban a hétvégén. A vasárnapi istentisztelet a szervezők elmondása alapján egyszerre volt közös áhítat és vizsga is. A záró programon Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, valamint Takács Árpád kormánymegbízott köszöntötte az egybegyűlteket.

Takács Árpád kormánymegbízott

A kormánymegbízott köszöntőjében kiemelte, hogy az idősek, az elesettek oltalmazása, a gyermekek tanítása és a keresztény hit védelme mindenki számára közös feladat.

Az eseményre Békés megyén kívül Gödöllőről, Miskolcról, illetve több erdélyi településről is érkeztek baptista, református, katolikus, adventista és evangélikus kórusok.

– Egy ökumenikus, közösségi eseményről beszélünk, amelynek komoly hitéleti jelentősége is van, mindemellett pedig szakmai találkozó is egyben – mondta el Herczeg Tamás.

A háromnapos esemény a kórusművek előadásán túl a generációk találkozásáról is szólt. Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke kiemelte, hogy azok, akik a kórus szolgálatát végzik, egymásnak is tudnak segíteni, amire nagy szükség van, hiszen egyre több fiatal csatlakozik be évről évre. Az egyházelnök hozzátette, hogy a rendezvény a keresztény zene, a komolyzene és Isten szolgálatának ünnepe is egyben.

Galéria

Szólj hozzá!