Szívpárna készítés 2021-ben

A 2021-es évben is folyamatos munkát igyekeztünk végezni, ahogy a covid járványhelyzet engedte. Bár nem sok lehetőséget kaptunk a közösségi tevékenységhez, de mindig nagy örömmel gyűltünk és ültünk össze ezekre az alkalmakra. Gyülekezetünk nőtagjai közül, 15-18 fős csoport lelkesen végzi a szolgálatot, lassan három éve.

Ez idő alatt több, mint 1 millió forint adomány gyűlt már össze a gyülekezeti tagok adakozásából. Ebből az összegből finanszírozzuk az anyagokat, a töltőanyagot, a cérnát, a szalagot, a nylon zacskót, a szerszámokat. Elmondhatjuk, hogy jó hangulatban, beszélgetésekkel telnek alkalmaink.

A közel három év alatt több, mint 2500 darab párnát és 2500 darab szájmaszkot varrtunk meg. A szív alakú párnákat, Gyulán és Békéscsabán lévő Békés Megyei Központi Kórházak Tagkórházaiba adományozzuk. Elsősorban mellműtéten átesett betegek kapják meg az onkológiai osztályon, de más osztályokra is juttatunk el belőle, hiszen az urológiai, a nőgyógyászati, a mellkasi és kardiológiai műtéteken átesettek is jól tudják alkalmazni a felépülési időszakban.

A szájmaszkokból nagyon sok helyre juttatunk el, egyének és szervezetk részére is. A mini szívpárnákat a magunk által készített házi mézeskalács csomagokkal kiegészítve 2021-ben is a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház gyermekosztályára juttattuk el az oltakozó gyermekek örömére és vigasztalására.

Sajnálatos események is történtek velünk a tavalyi Covid19 okozta világjárvány miatt. Két szeretett testvérnőnket is elveszítettük. Nagyon fognak hiányozni! Nem csak a munkájuk, hanem a szeretetteljes, bátorító, szolgálatkész személyiségük miatt is! 

Ezúton is búcsúzunk tőletek:

NAGYNÉ MAGDI
HUSZÁRNÉ MARIKA

Szólj hozzá!