Felhívás adakozásra az ukrajnai események miatt!

Alábbiakban a Baptista Szeretetszolgálat információit közöljük! Forrás: baptistasegely.hu

Kérjük adományával segítse Ön is a háború miatt kritikus helyzetbe került ukrajnai embertársainkat nehéz helyzetükben! Hívja a 1355-ös baptista adományvonalat! Hívásával 300 forinttal támogathatja az ukrajnai háború érintettjeit. Pénzadományát „Ukrajnai Krízis” közleménnyel a UniCredit 10918001-55555555-55555555-os számlaszámon fogadjuk. Online adományozás a www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon lehetséges.

A Baptista Szeretetszolgálat felkészül a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátására az ukrán határ térségében, és készen áll a lehetséges ukrajnai segítségnyújtásra is. A mai napon tartós élelmiszereket, konzerveket, bébiételeket, ivóvizet, alapvető higiéniai termékeket és téli ruházatot csoportosítottunk át dunántúli logisztikai központunkból a mátészalkai raktárbázisunkba. Feltérképeztük a térségben lévő szociális és oktatási intézményeink segítségnyújtó kapacitását a menekültek elhelyezése érdekében és készültségbe helyeztük a HUBA-Rescue24 speciális mentőcsapatot egy lehetséges egészségügyi segítségnyújtás érdekében. Kapcsolatba léptünk ukrán partnereinkkel, hogy az ott kritikus körülmények között élő embereknek is segíteni tudjunk. A Baptista Szeretetszolgálat 3,5 millió forint gyorssegélyt juttat el a mai napon kárpátaljai partnereihez és adományvonalán adománygyűjtést indított a háború által érintett embertársaink érdekében. Felvettük a kapcsolatot a Baptista Világszövetség washingtoni irodájával és az ukrán baptista vezetőkkel is egyeztetünk az együttműködésről.

Oroszország csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében. Az orosz erők Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. Ukrán lakosok tömegei indultak meg a lengyel és a magyar határok felé.

A Békéscsabai Baptista Általános Iskola is fogadja az adományokat hétköznapokon 8 és 16 óra között!
5600 Békéscsaba, Szent László utca 27.
Kapcsolattartó: Molnár Szilvia +36202671715

További gyűjtőpontok listáját itt találja: Gyűjtőpontok

Mire van szükség? Mit és hol adományozhatok?

Nagy szükség van most tartós élelmiszerekre, különösen készétel konzervre, húskonzervre, májkrémekre, tésztára, hosszabb lejáratú tartós kenyérre, energiaszeletekre. De tisztálkodó szerekre, aggregátorokra, gyertyákra, takarókra, hálózsákokra, matracokra vagy pelenkára és covid tesztekre is. (Nem a cukor, liszt, olaj típusú tartós élelmiszerekre, hanem elsősorban olyan konzervekre, melyeket a menekültek könnyen elfogyaszthatnak.)

Szólj hozzá!